PROBLEM ZE SKRZYNIĄ BIEGÓW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sharkyGT
    Classic
    • 2010
    • 18

Dzięki za spota i wlepkę

siedziałem jeszcze pod blokiem z dobre 30 minut i lukałem opcje kabelkiem ;p
    Octavia 1.8 TSI

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53819
    http://www.autocentrum.pl/awc/sharky...-octavia-2007/
  • robert07
    Classic
    • 2009
    • 4

Witam, i proszę o pomoc!!!!!Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM, 1999rok. "znikneły" 1, 2 &wsteczny!
    Po wszelkich konsultacjach min. z mechanikami, jak i w serwisie okazało sie że poszedł mechanizm zmiany biegów<luzy, pęknięte, wytarte elementy plastikowe>Wszystko byłoby OK. gdyby te elementy były dostępne chociaz w serwisie, ale niestety-dostępne są wyłacznie za granicą, i oczekiwanie ok 3 tygodni. Prosze o pomoc!
    robert07

Komentarz

• 13karolss
      Ambiente
      • 2010
      • 199

???????????????

u mnie bylo podobnie i kolega cos pod masko dokrecil i dzialalo
      karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• robert07
        Classic
        • 2009
        • 4

Re: PROBLEM ZE SKRZYNIĄ BIEGÓW

tak tylko u mnie już nic nie da sie dokręcić-też miałem taki zabieg było parę dni dobrze ale teraz auto stoi
        robert07

Komentarz

• bobasek
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 326

wydaje mi się że kompletny wybierak z linkami na schrocie nie powinien kosztować więcej niż 500pln, wymiana to max 2godziny roboty
          poza tym coś śmierdzi ta akcja - sprawdź czy warsztat Cię w balona nie robi - może inny mechanik powinien obejżeć auto

w ubiegłym roku za całą skrzynię zapłaciłem 700 (w Poznaniu)

jaki masz silnik??
          jaki masz przebieg??
          5,5l/100

Komentarz

• robert07
            Classic
            • 2009
            • 4

Panowie-nowy dzień i już człowiek jest trochę mądrzejszy-tzn.wszystkie części są dostępne w serwisie.........VW.dziś od ręki kupiłem tzw. zabierak-nr. katalogowy1J0711260.na jutro będę miał drugą część tzw. dźwignię zwrotną nr. katalogowy1J0711203B, jak wspomniano wcześniej ok.2 godzin roboty i sprawa załatwiona-ma chodzić.Broń Boże nie robię się fachowcem ale trochę podpatrzyłem, trochę dopytałem, rąk lewych do roboty nie mam więc na 99% ma być dobrze.A co do mojej Skody-to Octavia Kombi 1.9 TDI 110 KM, SLX.Przebieg 230 000.Dzięki wszystkim za pomoc, chęci, jak ktoś ma problem-pisać!!!na ile mogę napewno pomogę!!Pozdrawiam
            robert07

Komentarz

Pracuję...